onsdag 22 oktober 2008

VILDA RÖVAR















Såg om ett avsnitt från den HD-maxade multisamproducerade hypermoderna high life-dokumentärserien Planet earth.

-I dont do drugs, I get high on planet earth. I say

Snyggt, rätt tråkigt, men skitbra att ha i bakgrunden när man jobbar.

Berättarrösten tillhörande Sir David Attenborough vaggar en liksom in i nån form av ny fräsch high life-koncentration, då han med sansad ton berättar för mig allt jag behöver veta om djuphavsfiskar som ser ut som flytande tivolin och parasitsvampar som tar sig in i insekter och äter dem inifrån. Jag är nöjd. Bilden tog jag sist jag såg avsnittet om "de stora slätterna". Kände mig liksom tvungen att pausa där. Det kändes rätt

KRISTIANSTADSJOBBET- SKISSER

Bloggelischmogg. Det har frågats från olika håll hur det går med mitt nuvarande ritprojekt, eller ja från ett håll i alla fall. Matildahållet. Nu ska du få veta det, Matilda. Och om någon annan råkar vara intresserad så är väl det bara bra. Jag ska alltså göra 24 korta berättelser/seriesnuttar till regionmuséet i kristianstad som ska göra om sin basutställning, ni vet en sån där "ständig" som finns på alla museum. Där kommer de som sig bör ha en massa seg fakta som barn/idioter inte förstår, och då kommer jag in i bilden som en liten frälsare. Helt enkelt för att "lätta upp stämningen" och få även den mest svagsinte att hänga med i svängarna. Arbetet är fortfarande under skisstadiet och jag håller just för tillfället på att jobba fram stilen och hitta ett bra berättartempo. Det ska vara som gott som ordlösa berättelser, vilket egentligen är den största utmaningen eftersom mina figurer är vara vid att snacka en massa goja. Nu är det slut med det. Slut på det roliga. Nu börjar allvaret! I slutet på januari -09 ska allt vara klart + en bautastor karta.

En skelettfigur som heter Thue kommer att hänga med under utställningen som berättare. Thue har inte alltid varit benrangel, utan var levande på 1600-talet i form av en kyrkbyggarpojke som av nyfikenhet skulle kika ner i en grav i kyrkgolvet, ramlade ner och blev levande begravd. Nu lever han vidare som barnens ledsagare i kristianstads stadshistoria. Här ser vi min skiss på hur han kunde tänkas se ut:





















Här är också en skiss ur berättelsen om när Linné kommer till Kristianstad för att botanisera. Den fula flugan flyger runt för att varna alla kryp för denne otrevlige gubbe som är på väg.



















Nu får ni inte se mer! Jag har egentligen inte tid med blogogoggande idag. Har faktiskt ett liv att sköta. Tror jag.

ADJÖKEN