söndag 5 oktober 2008

CHAI & HATTING

Idag har det varit en sån här jävla dag. Förvirrad och velig.
Hattdag
, brukar jag kalla det. En dag som fördrivits i hattandets tecken. Och med det menar jag att jag inte lyckats styra upp någonting vettigt över huvud taget, vilket gjort att jag känt mig rätt kass som inte tagit vara på min fritid men samtidigt varit för lös för att ens orka bry mig om den känslan. Det känns ungefär som att hjärnan jäser. Ja, så jag hattade alltså fram och tillbaka i kanske 5 timmar, såg 13 sega repriser på teve, tänkte att jag borde sortera tvätten som ligger osorterad sedan i torsdags, men hade verkligen ingen lust. Så det blev inte av. Olustade mig sedan framför datorn fram till ca 19:50, då jag slutligen bestämde mig för en aktivitet: att göra chai-te. Hemmagjort med hela färska kryddor. Jag har liksom känt att mitt huvud är för alldeles för hattat för att orka hänga med folk idag, och vad är då inte schysstare än att hänga med lite färska kryddor. Helt perfekt. Detta var fanimig min räddning! Tack chaiguden, och tack tidningen Mersmak för insp. Jag är härmed botad från min sjukliga slöhet, och har precis kommit igång! Synd att klockan hann bli 22:48 innan jag insåg det goda med den här dagen.


Så lider du av "hatt"

uppsök närmaste butik och köp:

Ingefära (Färsk)
Kardemummakärnor

Kryddnejlikor

Kanelstång

Honung

Svart eller Grönt te

Mjölk

Vatten (har du oftast hemma)




Koka upp ungefär en halvliter vatten med alla kryddor (efter behag) i ca 10 minuter, därefter slungar du i din tebas (svart eller grönt) och honungen. Låt dra i 5 minuter. Sila. Skumma mjölk och häll detta över alltihop. Toppa med valfri krydda.

BAM!
Där har du. Är du inte botad nu så får du pengarna tillbaka (från SIBA)

Kvällens besvikelse var dock hemköps ekologiska nöt- och russinmix. Men som du ser här så står det NÖT OCH RUSSINMIX (alltså utan det där viktiga bindestrecket) och nu funderar jag på om det kanske är medvetet felformulerat. Anledningen till köpet var paranötterna, mina favoriter bland nötter. En bra blandning till extrapris. Para para katjing. Men hör och häpna, i påsen ligger säkert 22 000 russin, 10 jordnötter och EN paranöt. EN! Jag tror det var ödet. Jag ska inte ha nåt para. Otur i pengar och otur i nötter. Fy fan.

Jag ska meddela hemköp snarast att de måste byta texten på påsen till- EN NÖT, RESTEN RUSSIN

Men den var god i alla fall, nöt'n. Tacka fan för det!